LINK

Uitwisselingsprogramma Porteum & Aeres college

Op dinsdag 13 juni hebben de leerlingen van het Porteum en het Aeres college meegedaan aan een uitwisselingsprogramma.
Voor deze dag is er een programma opgezet waarbij de leerlingen van beide scholen zich kunnen verdiepen in autotechniek, elektrotechniek en metaalbewerking.

De leerlingen van het Porteum hebben de handen uit de mouwen gestoken bij de autotechniek, en de leerlingen van het Aeres college zijn aan de slag gegaan met lassen.
Door de samenwerking tussen beide scholen is het mogelijk om elkaars mogelijkheden te benutten en daardoor de leerling een bredere oriëntatie kunnen geven voor de toekomstige stappen binnen een technisch beroep.

Voor de leerlingen een zeer waardevolle dag waarbij zij weer een ervaring rijker zijn.

De eerste basisscholen zijn alweer langs geweest op Porteum voor een techniekgastles. Vandaag was het de beurt aan OBS ‘De Regenboog’. Het boren van een gat met de kolomboor is voor sommige leerlingen wel wat spannend, maar uiteindelijk heeft iedereen dit gedaan. “Zelf doen” vinden wij heel belangrijk bij onze lessen.

Het was weer genieten met deze leerlingen en hun enthousiasme over techniek!

Als de leerlingen niet naar Porteum kunnen komen vanwege de huidige Coronamaatregelen dan komen wij toch naar de leerlingen toe?

Zo hebben 23 groep 7/8 leerlingen van basisschool de Driemaster een techniekles op hun eigen school gehad waarbij zij door middel van meten, boren, solderen, knippen en prikken een lichtgevende astroïde bol hebben gemaakt.

Uiteraard mochten alle mooie creaties mee naar huis.

Succesvolle stages 4e leerjaar: 28 PIE leerlingen & 13 BWI leerlingen zijn in oktober 2021 op stage geweest.

Dank aan het bedrijfsleven in Lelystad!